nedeľa 14. júla 2013

Tréning 14.júla 2013


13-14.júla, koná sa Eľro dlho do noci....a potom sa tažko vstáva, a ešte aj unavený..... 2., počasie dávalo dôvod sa zamyslieť či bude suchý alebo mokrý tréning:-))) takže sme po deviatej vyrazili šiesti. smer bol vybratý do teplejších oblasti takže kk-vrbov-janovce-sp stiavnik-kubachy, a tam podla neba sa rozhodne čo ďalej.

Špurtér vlado mal cez eľro veľa práce, takže tentokrát mu stúpania išli trocha ťažšie. čo malo za následok únik Maťa s Jánom Payerchinom. Celý čas fúkal silný protivietor,takže špicu ťahali zdeno s marcelom.

Asi pät kilometrov pred Kubachmi sme sa rozhodli ich dobehnúť, čo sa aj podarilo. na križovatke sa od nás oddelil Jano Payerchin, lebo mal ešte nejaké povinnosti, a tak sme smer Liptovská Teplička nabrali piati, za vydatnej pomoci ešte viac fúkajucim protivetrom :-))). pred Lip. Tepličkou už nám dochádzali zásoby vody/zábudlivý Zdeno zabudol doma bidón/(ale na "Svietidlo na bicykel s laserom" nezabudol)
, ale na našu obrovskú radosť tam prebiehal bežecký maratón, a tak sme si doplnili zásoby na ich občerstvovačke:-))). sem tam sme si aj obzreli aj nejaké bežkyne :-))).

Od Štrby sme už ale išli sami, a vo Svite si jeden vodič vylial na nás svoje komplexy , keď sme išli povolenou päťdesiatkou ako on , tak to nevedel ,,polknút" a trúbil ,že je rýchlejší:-). od Popradu sa už neudialo nič pozoruhodne okrem vymýšlania stratégie na záverečný špurt:-))).

Marcel sa ponúkol špurtérovi vladovi,  že ho roztiahne, s čím nadšene súhlasil!!! takže na turbíne sa už išlo päťdesiatkou, špicu ťahal marcel vpredu, za ním v aerodynamickom tunely perfektne zasunutý,, vlado kavendis", mato , zdeno predposledný a ja /ľubo/  posledný.

Dvesto metrov pred tabličkou vypálil z tunela vlado dostal sa na čelo, ale to už zdeno poriadne zatlačil na ,, svoju pílu" , vytvoril druhú koľaj, a na moje počudovanie som sa mu udržal v háku, to už predbehol špurtéra vlada a dostal sa na čelo, mňa to vyhuplo na druhé miesto, ale vôbec to nebolo jednoduché, lebo maťo po pravej strane sa ma držal ako kliešť, ale povedal som si v tom zlomku sekundy, že to už musím dotlačiť pred ním, však kedy zas budem mať možnosť byť druhý??!!! podarilo sa to , tepy som musel mat ani neviem ako vysoko :-))).

Takže poradie zdeno, lubo, mato, a spurter vlado štvrtý a marcel ako strojvodca vláčika sa už zotrvačnosťou zviezol. total 93 kilometrov , pre zaujímavosť 3305 calories a 1,7 litra vody predpísané minimum.

Autor: Luboš Cintula

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára