pondelok 2. septembra 2013

Posledné kolo Východ road ligy 2013


NAJPOČETNEJŠIA VÝPRAVA KEŽMARSKÝCH AKROBATOV NA ĽUBOVNIANSKOM OKRUHU :-)) 

1.september 2013 nedeľa ráno...... počasie tak tak na hrane dažďa /ale zatiaľ všetko ok/. 
Postupne sa vsetci ŠESŤNÁSTI stretáme pri Izabele pod Ľubovnianskym hradom, kde je miesto štartu. Plné parkovisko signalizuje vysoký počet štartujúcich.

Dody ma privítal slovami :,, aaa už aj majster sveta je tu"/ tak možme začať :-))))/. 
Prezentácia prebehla rýchlo, tak sme sa šli rozbicyklovať a Pali Cifra akurát fotil predštartovú náladu a vravím mu, že či mu mame zapózovať  a on s úsmevom že: ,,chce aj inú farbu ako zelenú!!! ":-))))/ ale to netušil, že piati naši nemajú ešte teamové farby :-)))))/.

 V družnej debate Martin Zdinak /organizátor svidnického preteku/ poznamenal: ..Keď čítam tie vaše príspevky o tréningoch,,, zišli ste sa pätnásti " tak my keď sme traja je úspech, a keď by sme boli pätnásti tak to by boli preteky!!!" :-))) 

No, ale vráťme sa k preteku, išlo nám o veľa, bojovať sme mali o dve pódiové umiestnenia v celkovom poradí a to Joži a Juraj. Prišiel s nami aj fanklub/rodinní príslušníci tak sme sa už tešili na vyhlásenie výsledkov/. Za jemného mrholenia po oboznámení trasy sme tesne po desiatej odštartovali v rekordnom počte 87 cyklistov. 

Prvý akrobaticky kúsok zažil Ondrej, keď po dvoch kilometroch, pri salaši u franka mierne stočil do prava a zo zadu ho nabral další jazdec, ktorý sa mu nedokázal vyhnúť....odnieslo to Ondrejové zadné koleso a tým aj koniec jeho preteku. 

Šlo sa tempom adekvátnym počasiu, takze sme sa vsetci spolu blizili k hniezdnemu. tam doslo k ďalšej  kolízii, keď sa pakel musel zúziť, a ti na pravej strane sa uz nemali kde vyhnut, tak presli cez krajnicu do priekopy. na nase nestastie si to odniesli dalsi nasi, a to juraj, ktoremu sa ten manever podarilo zvladnut, odniesol si to len kosik na flasu, a so zablatenymi plaštami sa rychlo vratil spat na cestu. ale za nim iduci richard sa uz nevyhol padu a odniesla si to narazena ruka a koniec preteku aj pre neho. v tretej koliznej situacii sa ocitol esty, ked pakel stupal hore toporeckym sedlom, a doslo zasa k tej istej situacii, pri zuzovani bol vytlaceny do pravej priekopy, ale následkom bolo len stratenie kontaktu s paklom. potom uz len Tomáš z Cyklomaxu chytil dieru vo Veľkej Lesnej a musel odstúpiť. 

Od toporeckého sedla sa už išlo výborne, po daždi ani stopy a kilometre už ubúdali stále rýchlejšie. Ja som šiel v skupinke s Payerom, tenkým Janom, jedným Sabinovčanom a ešte jedným cyklistom. A tak sme už prišli do cieľa. 
Veľké poďakovanie dnes patrí Matovi a špurterovi Vladovi / ktorý mal dnes veľké osobné ambície, ale team je team :-)))/ ktorí robili domestikov Jožimu na jeho víťaznej ceste aj celkovo!!!!!!

Juraj po spomínaných problémoch prišiel na štvrtom mieste, a tak celkovo skončil na krásnom treťom mieste!!!!!

Veľmi dobre sa držali aj Marcel, Dody, Zdeno, Igor a aj naše mladé nádeje Tomáš a Willy
Vyhlasovanie výsledkov sa nezaobišlo bez búrliveho potlesku:-)) 

Ďalší rocnik VRL ubehol ako voda, a kazdy uz planuje co treba vylepsit do dalsieho roku!!!!:-))))

Autor: Ľuboš

Fotogalérie cestného preteku okolo Starej Ľubovňe:
1, VRC:  http://goo.gl/kdmnvX
2, Michal Alexík: http://goo.gl/o0IDlS
3, CK Kežmarok: http://goo.gl/3l9EzN
4.Kučkovský Ján: http://goo.gl/apDR16

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára