piatok 13. mája 2016

Športová diagnostika v Kežmarku 18-19.5.2016

Od stredy do štvrtka 18-19.5.2016  si môžu športovci (aj nečlenovia CK MŠK Kežmarok) zmerať svoju športovú výkonnosť.


Miesto konania: Telocvičňa MŠK pri bývalých kasárňach
Termín: 18-19.5.2016 (každému bude pridelený presný čas nástupu na vyšetrenie)
Potrebná výbava: vlastný cestný bicykel
Cena: 50€

Mgr. Juraj Karas, PhD. patrí medzi špičku v tomto obore, zároveň je priekopníkom a novátorom v tejto oblasti u nás.

Mgr. Juraj Karas, PhD radí:

Je veľmi dôležité prísť na testovanie odpočinutý, dostatočne zásobený energiou a hydratovaný. V princípe tu platí to, čo pred súťažou. Pre tých, čo na súťaže nechodia to rozoberiem konkrétnejšie. Deň pred testom, je nutné si dať len ľahší tréning alebo voľno. V deň testu je potrebné sa najesť cca 2,5 – 2 hodiny pred testom, potom už len nejaká ľahká tyčinka a prísť fyzicky i psychicky fit.

Pamätajte na to, že práve nedostatok svalového, pečeňového glykogénu a glukózy v krvi môže negatívne ovplyvniť váš výkon a taktiež merané fyziologické parametre. Miesto energetických drinkov odporúčam čistú vodu alebo jemne zriedený, teda hypotonický nápoj, ktorý nám chutí a sme naň zvyknutý z tréningu. Kofeínové prípravky zvyšujú srdcovú frekvenciu a nechceme predsa „biť“ vyššie pulzy na hraničných hodnotách ako je u nás bežné.

Je vhodné si priniesť svoj cestný, trekingový, či 29tkový horský bicykel. V opačnom prípade vypomôže môj. Ďalej športové oblečenie, obuv, uterák a v prípade dlhších vlasov gumičku, či sponku. Tiež je dôležité prísť v dobrom zdravotnom stave, bez známok nachladnutia, teplôt, kašľa a samozrejme s chuťou dať si do tela.

Vyšetrenie prebieha na vlastnom bicykli, čo prispieva k presnosti a celkovej pohode. Predsa len, nemusíme nič nastavovať, riešiť posed....stačí vymeniť zadné koleso a upnúť do trenažéra. 

Záujemcovia o športovú diagnostiku sa prihláste na tel. 0905-218712 Jozef Potok

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára