utorok 2. júna 2015

Ďalší skvelý úspech nášho juniora Tomáša!!!

Jarná klasika 2015 Tomáš červená prilba a zelený dres vzadu

Po vlne zimného počasia, v ktorej sa aj ťažko trénuje, sa konečne v deň pretekov vyjasnilo. O tom, že vyjasnenie prišlo v pravý čas, svedčí aj veľký počet štartujúcich, ktorí sa postavili na štart v Starom Smokovci na výborných, samozrejme aj ťažkých medzinárodných pretekoch-Jarná klasika, na ktorých sa zúčastňujú okrem Slovákov, Poliakov  aj pretekári z Maďarska.

Z nášho klubu sme mali trojčlenné zastúpenie, a to Juraja, Tibora a Tomáša. Pretože sú to náročné preteky, nemohli sme ich v tom nechať samých a na 90.kilometri v Štrbe sme im zabezpečili bufet, kde okrem tekutín sme sa ich snažili podporiť aj morálne. Na Štrbu peletón dorazil podľa časového harmonogramu, už trošku roztrhaný, ale na naše veľké potešenie, Tomáš a Tibor boli v druhom ,,balíku“ s minimálnou stratou za prvým. Tomáš v pohode prevzal fľašu s nápojom a ďalej sme čakali na Juraja, ktorý prišiel s určitým časovým odstupom. Tak isto aj tu všetko prebehlo bez problémov a keď bola naša úloha na Štrbe splnená.

Nasadli sme do auta a presunuli sme sa na stúpanie vo Vyšných Hágoch, kde sme si fľaše vymenili s Tiborom, ktorý si udržiaval v tomto dlhom stúpaní svoje tempo. Tesne pred vrcholom stúpania, na 105-tom km, sme dobehli Tomáša, ktorý bol síce sám, ale stále v tesnom závese druhej skupiny. Dodali sme mu morálne povzbudenie pokrikom :-). Vedeli sme, že ak si udrží kontakt s touto skupinou, bude bojovať o dobré umiestnenie, pretože  zjazd do S. Smokovca ovláda perfektne.

Na naše veľké potešenie sa aj tak stalo, a nám už neostalo nič iné, ako pod Hrebienkom povzbudzovať všetkých prechádzajúcich pretekárov, a čakať na výsledky....
Tomáš ako jeden z najmladších štartujúcich, nakoniec skončil na výbornom treťom mieste v kategórii A, a celkovo dvadsiaty piaty.

Tibor Kilian  skončil desiaty v kategórii A, celkovo na peknom štyridsiatom siedmom mieste.

Juraj vzhľadom k tomu, že sa venuje našim dorastencom v Slovenskom pohári, a to vyžaduje strašne veľa času, menej trénuje, pre kŕče musel spomaliť, a preteky nedokončil.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára